BLOGGING FOR REVOLUTION

Internet va arribar al món àrab a finals dels 90 i aviat es va convertir en una font d’informació alternativa i en una arma molt eficaç per a la dissidència. A Egipte, el ciberactivisme va començar en els fòrums i va madurar, a partir dels 2004, en els blogs. Els bloguers laics, d’esquerra i liberals,  van ser els primers a saltar al ciberespai, aliats al voltant de la plataforma Kifaya (Prou), la primera a sortir al carrer contra Mubarak. Al 2006, s’hi van afegir la jove generació de Germans Musulmans. Tots ells van ser molt eficaços a ventilar els mals del país (tortura policial, detencions arbitràries, drets laborals, falta de democràcia, assetjament sexual dones, etc), polititzar y mobilitzar la joventut i donar suport als activistes veterans.  Van pegar el preu: detencions, segrestos, tortures. Amb el temps, van ser clau per promoure la revolta, sense líders i sense ideologies. Volien canviar el món i canviaren el seu país i la forma d’explicar la realitat

Blogging for Revolution el documental segueix l’activitat dels ciberactivistes, laics i islamistes, al llarg del 2007 a través de les imatges realitzades per la periodista catalana Lali Sandiumenge. El seu principal valor és el testimoni “històric” de la seva lluita, virtual i sobre el terreny, per la llibertat d’expressió, els drets humans i contra el règim de Mubàrak. És un testimoni de la història en el moment en què està passant.

Retrata com és i com pensa aquesta jove generació digital: quines són les seves mancances, els seus  problemes i les seves aspiracions. Per què s’inicien en l’activisme, fins on pensen arribar i el cost personal que això suposa.  Explica també la unió entre laics i islamistes.

Mostra la importància de la blogosfera dins la  gènesi de la revolta de 2011. El seu lema aleshores era Blogging for the revolution. El món ha canviat, el periodisme també.

El periodisme és la revolució.
– Aquest documental en construcció va ser presentat al CCCB dins de la exposició dedicada al World Press Photo 12.

CRÈDITS:

Realització: Lali Sandiumenge i Samuel Sebastian

Producció executiva: Elisenda Trilla

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s